• Promijeni/Otkaži rezervaciju »

  Posjedujemo certifikat “Green Hotel”

  Hotel Phoenix pridružio se uglednom, zelenom društvu hrvatskih hotela kojem je Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske dodijelila certifikat “Green Hotel”.

  Projekt UPUHH-a “Zeleno poslovanje u hotelijerstvu” osmišljen je temeljem ‘zelenih’ trendova u svjetskom turizmu i hotelijerstvu kao i potreba sektora u sklopu čega su definirani i kriteriji za zelene hotele te uvođenja zelenog poslovanja.

  Među kriterijima koje smo morali zadovoljiti da dobiju taj certifikat su primjerice energetska učinkovitost, recikliranje, zeleni krovovi, reduciranje operativnih troškova, smanjenje štetnih utjecaja na okoliš i druge.

  Prema podacima  iz izvješća hotela diljem svijeta koji su uveli zeleno poslovanje po kojima je potrošnja vode prosječno smanjena za 20%, troškovi odvoza smeća za 15%, a dolazi i do poboljšanja okoliša u kojem se nalaze, motivacija osoblja i komunikacija s gostima koji sve više traže upravo “Green” hotele.

  Pročitajte više o “zelenom turizmu” u Hrvatskoj

  body-bg body-bg body-bg body-bg body-bg body-bg body-bg body-bg

  Hotel Phoenix koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Više o kolačićima i vašoj privatnosti pročitajte u našoj izjavi o privatnosti osobnih podataka. Izjava o privatnosti osobnih podataka